MR2 d.o.o., Lesce
Tel.: 04 / 777 - 1800

Fax: 04 / 777 - 1804

E-pošta: info@mr2.si
Trgovina in servis:
Poslovni center Lesce
Alpska 37b
4248 Lesce
Delovni čas:
SPREJEM IN IZDAJA BLAGA: delovniki 13-16h, sobota zaprto
za dopoldanske termine vas prosimo za predhodni dogovor

TELEFONSKA PODPORA: v času med 8-12 in 13-16h
pokličite na telefonsko številko 04 777 1 800.
Antivirus Nod32


 
 
 
 
Prijava / odjava na novice

Ime in priimek:  
    E-poštni naslov: 
*  
         
 
   
Preko e-pošte vas redno obveščamo o novostih in prodajnih akcijah.
8.aprila 2014 se je končala podpora za Windows XP
Prispeval: mr2   
sreda, 09. april 2014
Kot ste verjetno že zasledili v raznih medijih, se je 8. aprila končala podpora za 14 let stari priljubljeni operacijski sistem Windows XP.

 

Seveda moramo priznati, da je Windows XP fantastičen sistem in imamo mnogo dobrih spominov nanj, vendar je prišel čas, da se poslovimo od njega in preidemo na novejše, modernejše sisteme.

Da ne bo neprijetnih presenečenj, bi vas o tem radi podrobno informirali, ker ukinitev podpore ne pomeni le konec Microsoftove telefonske podpore temveč so posledice veliko obširnejše.

 

Kaj torej lahko pričakujete v dneh po 8. aprilu?

1.       Microsoft bo iz spleta UMAKNIL VSE POPRAVKE – to pomeni, da v bistvu ne bo mogoče več varno instalirati nobenih Windows XP sistemov, saj ne bo na voljo popravkov, ki vas bodo varovali pred zunanjimi vplivi.

2.       Spletni članki za vzdrževanje in odpravljanje napak bodo na voljo še 12 mesecev. Vendar so ti dokaj neuporabni, saj jih večina kaže na popravek, ki pa je umaknjen.

3.       Nova strojna in programska oprema s časom ne bo več delovala na tem operacijskem sistemu, torej bo vaše delo vedno bolj ovirano.

4.       Glede na relativno veliko število še delujočih XP sistemov obstaja zelo velika verjetnost, da se bo v zelo kratkem času razviloveliko škodljive programske opreme, proti kateri se ne boste mogli boriti. Po domače to pomeni, da boste na vsakem koraku dobili virus, ki ga ne bo mogoče odstraniti (efektivne protivirusne programske opreme ne bo več za ta sistem)

 

xp-closed.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako vam lahko pomagamo?

Na vašo željo bomo strokovno bomo pregledali vaše okolje, ter naredili plan zamenjave operacijskega sistema s čim manj motenja poslovnih ciklov in prenosom vseh aplikacij.

Namreč ključnega je pomena, da imate najbolj varno tehnološko rešitev za zaščito pred zlorabami in vdori v vašo zasebnost in do vaših podatkov. Windows XP, ki je sicer dober, vendar 14 let star sistem, vam na tem področju ne omogoča več dovolj dobre zaščite.

   

 

  
 

 
Računalniki

  Komponente

    
            
    


    
    
   DomovPodjetjeRešitveServisCenikInternet
   2018 © MR2 d.o.o.