MR2 d.o.o., Lesce
Tel.: 04 / 777 - 1800

Fax: 04 / 777 - 1804

E-pošta: info@mr2.si
Trgovina in servis:
Poslovni center Lesce
Alpska 37b
4248 Lesce
Delovni čas:
SPREJEM IN IZDAJA BLAGA: delovniki 13-16h, sobota zaprto
za dopoldanske termine vas prosimo za predhodni dogovor

TELEFONSKA PODPORA: v času med 8-12 in 13-16h
pokličite na telefonsko številko 04 777 1 800.
Antivirus Nod32


 
 
 
 
Prijava / odjava na novice
´╗┐
Ime in priimek:  
    E-poštni naslov: 
*  
         
 
   
Preko e-pošte vas redno obveščamo o novostih in prodajnih akcijah.
Microsoft razkril podrobnosti Windows 8
Prispeval: mr2   
─Źetrtek, 22. september 2011
 

V Anaheimu blizu Los Angelesa se je za─Źela Microsoftova konferenca Build, na kateri so razgrnili podrobnosti o svojem naslednjem operacijskem sitemu, znanim pod kodnim imenom Windows 8. Konferenca je pritegnila ve─Ź kot 5000 udele┼żencev, predvsem razvijalcev, ki so na otvoritvenem predavanju dobili prvi pogled na »Windows 8«. Konferenco je odprl Steven Sinofsky, vodja Windows in Windows Live oddelka pri Microsoftu. Povdaril je, da z »Windows 8« dotik postaja primaren na─Źin interakcije, poleg tipkovnice in miške.

Pri Windows 8 najprej opazimo nov izgled Metro vmesnik, ki spominja na Windows Phone 7 in je optimiziran za dotik. Aplikacije so predstavljene s plošicami (»tiles«), ki lahko prika┼żejo dodathe informacije, npr. slike, RSS feed ali število neprebranih sporo─Źil in ki jih lahko na za─Źetnem zaslonu (»Start screen«) uredimo po svoji ┼żelji. Premikanje po za─Źetnem zaslonu je hitro in gladko, tudi pri zelo velikem številu ploš─Źic.

Metro aplikacije so razvite v spletni tehnologiji (HTML5 in CSS3), zapolnijo lahko celoten prikazovalnik in nimajo robov ali drugih mote─Źih elementov. Ve─Ź aplikacij lahko te─Źe isto─Źasno in s premiki (»gestures«) preklapljamo med njimi. Na predavanju so pokazali, kako lahko razvijemo enostavno Metro aplikacijo ali prilagodimo obstoje─Źo SilverLight aplikacije za Metro vmesnik. Windows 8 vklju─Źuje Internet Explorer 10, Metro aplikacijo, ki ji povsem upravljamo z dotikom. Klasi─Źno namizje (»Desktop«) je le ena izmed aplikacij, ki te─Źe v Metro okolju in je prikazana s ploš─Źico. Omogo─Źa tudi zdru┼żljivost in uporabo starejših programov, ki niso pisani za Metro. Windows 8 je tako povsem zdru┼żljiv z aplikacijami, ki te─Źejo na Windows 7.

Vsak udele┼żenec konference Build je dobil tabli─Źni ra─Źunalnik s prednalo┼żeno razli─Źico Developer Preview operacijskega sistema Windows 8. Ostalim je ta razli─Źica Windows 8 ┼że na voljo na Windows Dev Centru.

Naslednja pomembnawindows-8.jpg prelomnica bo Beta razli─Źica.

windows-8-2.jpg

 
Računalniki

  Komponente

    
            
    


    
    
   DomovPodjetjeRešitveServisCenikInternet
   2018 © MR2 d.o.o.